Tuesday, June 25, 2013

MASA SEORANG GURU

Assalamualaikum.

Hari ni Cik Anis nak share pasal masa seorang guru.



Kerjaya seorang guru ni, 24 jam masa sehari-hari pun tak cukup tau. Kalau boleh nak masa sepanjang yang mungkin. Paling penting masa tidur and rehat. Bhahahaha..part tu mesti nak lebih sikit masa. Baru feel nak rehat.

Sejak Cik Anis jadi guru pelatih ni, masa tidur tu alalalala kejjaaappp je.. Rasa macam baru je letak kepala atas bantal, dah bunyi jam loceng. Huh !

Kadang-kadang nak makan pun tak ingat. Selagi perut tak bunyi tak ingat la nak makan. Hmm....

Tak tekejar nak buat itu ini  tau. Sat sat cikgu tu mintak tolong buat itu, sat sat cikgu mintak tolong buat ini.. Relief kelas lagi... Sesi kaunseling lagi...dah la 500jam kena setelkan... huhu..sangat banyak !

Senang cakap masa seorang guru ni sangat la sikit.. Tu cikgu yang maybe kerja pagi balik pukul 2,3 petang. Kalau yang keje pejabat tu..huuu~ Tak tau la Cik Anis...

Haa, jangan cakap keje cikgu ni simple tau. Sape yang jadi cikgu tau la...~

Ok lah, Cik Anis nak tengok Teduhan Kasih ni..hikss~ Ni je la time nak rehat pun...

See next entry yeah.
Till then
Maasalamah

6 Talkative:

Mya said...

semoga terus tabah mendidik:))

Tcca Anuar said...

teringin nak jadi cikgu, tenga tunngu panggilan . medsi dah buat , temuduga pun dah buat. doa kan tiqa yea.. :)

Anis Athia said...

sesungguhnya jadi cikgu kena banyak sabar kan.. :)

Cik Anis said...

mya : Thanks^^

Cik Anis said...

Tcca: Insyaallah ad rzki tu :)

Cik Anis said...

Anis: yup sgt banyak kesabaran diperlukan ^_^

 

Template by Suck my Lolly